ETAŽNI GRIJNI SISTEMI

Integrirana rješenja grijanja
za objekte sa individualnim upravljanjem po etažama

ThermoCool za Vas nudi široki izbor kotlova i grijnih sistema za zagrijavanje prostora i tople vode specijaliziranih, etažnih i drugih objektata. Veliki je izbor i vrsta energenata koji pokreću ove sisteme.
GRIJNI SISTEMI ZA OBJEKTE

Kompanije Gree

Gree asortiman grijanja može se kombinirati sa sistemima za grijanje i ventilaciju, zračnim zavjesama i sistemima za toplu vodu. Svi sistemi su izuzetno energetski efikasni. Ovi klimatizacijski sistemi pogodani su za ugradnju u moderne stambene i poslovne prostore, velike stambeno – poslovne prostore (hoteli, trgovački centri, sportski centri, stambene zgrade).

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/home-gmv-HR.png

GMV sistem

GMV sistem s rekuperacijom topline modelira tok rashladnog sredstva, zavisni o zahtjevima objekta u pogledu kapaciteta. Zahvaljujući DC Inverter tehnologiji Gree GMV sistemi proizvode točno onoliko kapaciteta koliko je potrebno za određeni prostor. Ovaj sistem omogucava simultano hlađenje i grijanje prostora.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/mini-chiller-split-460x299.png

Gree Mini chiller

Gree Mini chiller je mini rashladni agregat u izvedbi dizalice topline sa zrakom hlađenim kondenzatorom, dvostrukom zaštitom protiv smrzavanja, scroll kompresorom i hidromodulom. Karakteriše ga jedinstveno upravljanje chillerom, moguća opća i pojedinačna kontrola, što je izuzetno vazno kod ovakvih i sličnih uređaja

Kombinovani sistemi Gree

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Gree proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Gree

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


GRIJNI SISTEMI ZA OBJEKTE

Kompanije Korel

Iako prvenstveno namijenjeni hlađenju prostora korel proizvodi mogu i grijati. Inverterska tehnologija je tehnologija nove generacije, kod koje se brzina kompresora prilagođava potrebama, odnosno, u početku hlađenja radi snagom i do 140 posto, a kako se približava željenoj temperaturi, smanjuje snagu. Time se uštedi i do 40 posto energije u odnosu na neinverterske modele. Osim toga, mnogo su tiše i ugodnije u prostoru jer daju ujednačeniju temeperaturu, bez velikih amplituda. Dodatna prednost invertera jest u tome što se njima može i grijati i kada su vanjske temperature niže, neke podnose i do -15 stepeni celzija. Svi Korel klima uređaji opremljeni su najnovijom inverter tehnologijom.

SAZNAJTE VIŠE

Kombinovani sistemi Korel

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Korel proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Korel

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


KOTLOVSKI SISTEMI

Grupacija Bosch

Kompanija Bosch nudi Vam kotlovske sisteme za sva područja primjene. Bosch kotlovi ne samo da se uspješno primijenjuju u industrijskim postrojenjima, nego donose mnogobrojne prednosti i manjim poslovnim i servisnim kompanijama, te poslovnim i stambenim zgradama. Kotlovski sistemi dolaze u opcijama pokretanim na električnu energiju, gas, kruta goriva, a u ponudi su i spremnici za vodu.

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/V-Kotlovi.png

Vrelovodni kotlovi

UNIMAT toplovodni kotao se primjenjuje u bolnicama, domovima, poslovnim zgradama, stambenim zgradama, kao i u industriji. Toplovodni kotao UNIMAT nudi se u različitim veličinama i može se koristiti u kaskadama više kotlova za veće snage. Na tržište dolazi u svojim opcijama UT-L, UT-M, UT-H, UT-HZ.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/Dampf_ZFR-r_Produkt_COM.jpg

Parni kotlovi

Parni kotao velikog volumena i snop dimnih cijevi međusobno su savršeno usklađeni. Kotao se ističe vrlo kompaktnom izvedbom. U ponudi je parni kotao UNIVERSAL kao visokotlačni parni kotao i kao niskotlačni parni kotao. Ovi sistemi koriste se u procesnoj industriji, komercijalnom sektoru ili u stambenim blokovima.

Grijni sistemi Bosch

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Bosch proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Bosch

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


SPECIJALISTA ZA GRIJNE KOTLOVE

Kompanija Buderus

Kompanija Buderus je zaista specijalista za grijne kotlove, svoja iskustva konstantno potvrđuju i u industrijskoj i poslovnoj primjeni. Buderus kotlovski sistemi za zasićenu vodenu paru koriste se u mnogim industrijskim granama. U prehrambenoj industriji, industriji pića, tekstilnoj industriji, u bolnicama, farmaceutskoj industriji, industriji građevinskog materijala, ali i u mnogim drugim granama industrije. Kotlovi mogu biti pokretani na loživo ulje, plin u konvencionalnoj i kondenzacionalnoj opciji.

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/Kotao.jpg

Kotlovi

Kotlovi dolaze u opciji parnih, vrelovodnih i toplovodnih kotlova, zavismo od potrebe industrije ili proizvodnog sektora kompanija Buderus nudi prilagođena rješenja. Buderus kotlove karakteriše maksimalna energetska efikasnost, očuvanje resursa i najviša raspoloživost ostvarene toplotne energije. Kotlovi mogu biti pokretani na loživo ulje ili gas, te u kombinovanim opcijama.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/Bud2.jpg

Uljni kotlovi

Buderus nudi više opcija niskotemperaturnih čeličnih kotlova. Namjenjeni su za korištenje u industrijskim pogonima ili kao kotao maksimalnog učinka u sistemima sa više kotlova. Karakteriše ih pouzdanost zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji grijanja stvaraju i dodatnu sigurnost, te energetsku efikasnost.

Grijni sistemi Buderus

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Buderus proizvoda u sklopu grupacije Bosch za Bosnu i Hercegovinu.


Buderus

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača