OBNOVLJIVI RESURSI ENERGIJE

Ponuda proizvoda iz spektra
obnovljivih resursa energije

ThermoCool za Vas priprema bogat izbor proizvoda pokretanih na resurse obnovljive energije.
PROIZVODI OBNOVLJIVE ENERGIJE

Kompanije Gree

Kompanija Gree u svojoj ponudi ima toplinske pumpe, dizalice toplote zrak-voda i dizalice topline za zagrijavanje potrošne vode. Svi proizvodi su izuzetno energetski ekonomični, a kako su dizalice topline sistemi koji koriste prirodnu energiju svrstavaju se i u domen uređaja obnovljive energije.

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/gree_versati_-480x267.jpg

Dizalica toplote zrak-voda

Dizalice topline zrak-voda namijenjene su grijanju odnosno hlađenju prostora i zagrijavanju potrošne tople vode. Pružaju veliku fleksibilnost odabira unutrašnjih jedinica i mogućnost izbora načina grijanja i hlađenja prostora te grijanja potrošne tople vode.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/dizalica-ptv.png

Dizalica topline za pripremu potrošne tople vode

Gree dizalica topline je cirkulacijska toplinska pumpa predviđena za pripremu potrošne tople vode za komercijalnu i kućnu upotrebu.
Ima optimiziran ventilator koji povećava učinkovitost i smanjuje buku. Zagrijava vodu do 70°C radi dezinfekcije.

Gree obnovljiva energija

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Gree proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Gree

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


PROIZVODI EKO ENERGIJE

Kompanije Korel

Svi novi modeli Korel klima uređaja, od rezidencijalnih do komercijalnih, najviše su energetske klase i prate odredbe o energetskoj klasifikaciji u EU.

Kao rashladno sredstvo u komercijalnoj klimatizaciji koriste se ekološki plinovi, fluorougljikovodici HFC, koji ne sadrže klor koji oštećuje ozonski sloj, nisu zapaljivi i nisu otrovni. Montrealskim protokolom ograničena je potrošnja takvih radnih tvari jer je dokazano da ispuštanje radne tvari u atmosferu rezultira oštećenjem ozonskog sloja i globalnim zatopljenjem.

SAZNAJTE VIŠE

Korel obnovljiva energija

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Korel proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Korel

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


BUDUĆNOST S OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE

Grupacija Bosch

Obnovljivim izvorima energije pripada budućnost, a nje ima dovoljno za ugodnu temperaturu Vašeg doma. Bosch je razvio inovativna rješenja, pomoću kojih ćete moći koristiti energiju sunca, okoliša ili drveta. Vaš odabir može biti jedan od visoko energetskih Bosch sistema, od toplotnih dizalica, solarnih sistema ili kotlova za kruto gorivo ili kombinacije sa konvencionalnim ili kondenzacijskim sistemima.

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/BOSCH-ore.png

Dizalice topline

Bosch dizalice topline iskorištavaju neogranične izvore toplinske energije iz zemlje, podzemnih voda i zraka. U praksi postoje sistemi zemlja-voda, voda-voda, i zrak-voda. Izuzetno ekološki prihvatljivo, izuzetno ekonomično.
Za rad dizalice topline potrebna je električna energija, ali kako proizvodi više toplinske energije nego što troši to su otprilike omjeri 25% električne energije za 100% korisne topline. Električna energija može se provoditi i pomoću fotonaponskih ćelija (sunčeva energija).


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/201208172300200.FKC-2-produktbild.jpg

Solarni sistemi

Solarni sistemi nisu pogodni samo za novogradnju već i za starogradnju kao nadopuna postojećih instalacija grijanja. Jednostavno se kombinuju sa drugim sistemima grijanja. Idealnu kombinaciju čini s Bosch sistemom kondenzacijskog grijanja, jer Bosch solarni algoritam optimizira i dodatno štedi energiju.

Obnovljiva energija Bosch

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Bosch proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Bosch

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


ENERGIJA NOVOG DOBA

Kompanija Buderus

Buderus nudi veliki izbor solarnih uređaja, koji pretvaraju solarnu energiju u energiju za zagrijavanje pitke vode i/ili zagrijavanje prostora. Veliki je i izbor vodenih kotlova namjenjenih solarnim sistemima, ali i dizalicama toplote.
Kako je kompanija Buderus specijalista za kotlove u ponudi su i visokoenergetski kotlovi na kruto gorivo.

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/201304251136520.1399_Logasol_SKN4S_Flachdach_F2.jpg

Solarne instalacije

Buderus solarne instalacije koriste sunčevu energiju kao neiscrpni izvor energije. Ovdje možete uštediti na drugim energentima i time sniziti Vaše troškove grijanja. Buderus solarna tehnika nudi Vam veliki izbor bez obzira da li planirate novogradnju, želite samo pripremati toplu vodu ili provesti podršku grijanju.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/Bud.png

Spremnici za dizalice toplote

Moguć je izbor između dvije serije: Modularna serija, kod koje je spremnik tople vode od nehrđajućeg čelika integriran u dizalici toplote, kao i Kompaktna serija s vanjskim spremnikom tople vode. Visokokvalitetni spremnici tople vode dolaze u veličinama 290, 370 i 450 litara i nude idealno rješenje za individualne zahtjeve za svakodnevnom potrošnjom tople vode u spoju sa Buderus dizalicama toplote.

Grijni sistemi Buderus

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Buderus proizvoda u sklopu grupacije Bosch za Bosnu i Hercegovinu.


Buderus

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača