SISTEMI OBNOVLJIVE ENERGIJE

Sistemi obnovljive energije
za proizvodne, kancelarijske i druge specifične objekte

ThermoCool za Vas priprema bogat izbor ekonomičnih i energetski efikasnih sistema pokretanih na resurse obnovljive energije.
SISTEMI OBNOVLJIVE ENERGIJE

Kompanije Gree

Gree nudi široku paletu ekonomičnih sistema koji koriste obnovljive resurse energije. Efikasna rješenja toplinskih pumpi ili dizalica toplote zadovoljit će sve Vaše etažne ili druge potrebe. Gree nudi i sisteme za povrat toplote iz područja koja zahtijevaju hlađenje za praktički besplatno grijanje prostorija i proizvodnju tople vode.

Gree energetsku efikasnost stavlja na prvo mjesto!

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/water-cooled-screw-chiller.png

Gree vodom hlađeni Screw chiller

Ovaj uređaj se može spojiti na razne ventilokonvektore kako bi se osiguralo optimalno hlađenje velikih privatnih ili komercijalnih objekata. Rashladni agregat u izvedbi dizalice topline sa vodom hlađenim kondenzatorom i poluhermetičkim vijčanim kompresorom.
Prepoznatljiv je po uštedi energije i lakim upravljanjem.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/centrifugal-chiller-460x330.png

Centrifugalni chiller

Centrifugalni chiller je rashladni agregat u izvedbi dizalice topline sa vodom hlađenim kondenzatorom i poluhermetičkim centrifugalnim kompresorom. Važno je naglasiti da se ovaj uređaj može spojiti na razne ventilokonvektore kako bi se osiguralo optimalno hlađenje velikih privatnih ili komercijalnih objekata.

Gree obnovljiva energija

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Gree proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Gree

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


ENERGETSKI SISTEMI

Kompanije Korel

Svi novi modeli Korel klima uređaja, od rezidencijalnih do komercijalnih, najviše su energetske klase i prate odredbe o energetskoj klasifikaciji u EU.

Kao rashladno sredstvo u komercijalnoj klimatizaciji koriste se ekološki plinovi, fluorougljikovodici HFC, koji ne sadrže klor koji oštećuje ozonski sloj, nisu zapaljivi i nisu otrovni. Montrealskim protokolom ograničena je potrošnja takvih radnih tvari jer je dokazano da ispuštanje radne tvari u atmosferu rezultira oštećenjem ozonskog sloja i globalnim zatopljenjem.


SAZNAJTE VIŠE

Korel Ekološka energija

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Korel proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Gree

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


SISTEMI OBNOVLJIVE ENERGIJE

Grupacija Bosch

Bosch nudi rješenja koja su ekonomski i ekološki najprihvatljivija. Sa širokim asortimanom proizvoda prilagođenim potrebama industrije i zemljama u koje se isporučuju. Bosch sistemi zasigurno će zadovoljiti sve potrebe zagrijavanja i skladištenja vode u poslovnim i proizvodnim objektima.

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/201306140636580.grossanlagen_waermepumpen_teaser.jpg

Dizalice topline

Bosch dizalice topline koriste se za grijanje i hlađenje bez izgaranja goriva. Energetski su efikasna rješenja za korištenje toplote iz okoliša. Pogodne su za velike sisteme. Kao i sva ostala rješenja kompanije Bosch prilagođavaju se potrebama poslovnog ili proizvodnog objekta, kao i etažnoj primjeni.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/Veliki-sol.png

Velike solarne instalacije

Bosch nudi velike solarne toplinske instalacije i kompletne sisteme za pripremu tople vode i podršku grijanju. Ova rješenja vrlo su pogodna za stanogradnju, sportske objekte, fitness centre, hotele i Spa-centre. Solarne toplinske instalacije mogu se kombinovati sa spremnicima tople vode i drugim sistemima pokretanim na obnovljive ili konvencionalne izvore energije.

Obnovljiva energija Bosch

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Bosch proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.


Bosch

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača


SISTEMI OBNOVLJIVE ENERGIJE

Kompanija Buderus

Buderus nudi energetski efikasna rješenja korištenja obnovljive energije, gdje pored toga što štitite prirodu Vi i štedite novac. Buderus solarne instalacije, dizalice topline zemlje i zraka, te kotlovi na kruto gorivo efikasan su način stavljanja u funkciju prirodnih resursa za zagrijavanje Vaših poslovnih ili etažnih objekata.

SAZNAJTE VIŠE


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/Spremnik-solar2.png

Spremnici

Bez obzira koji energent obnovljivih izvora energije izabrali, Buderus spremnici nude integrirana rješenja za pohranu tople vode ili za podršku grijanju. Spermnici za solarne sisteme i dizalice toplote dolaze u različitim volumenskim opcijama i prilagodljivi su upotrebi u poslovnim jedinicama, apartmanima, hotelima, bazenima i spa centrima.


http://www.thermocool.ba/wp-content/uploads/2016/06/Bud-reg.png

Regulacijski sistemi

Bez obzira na odabir energenta Buderus nudi efikasne regulacijske sisteme. Digitalni regulacijski sistem je energetski efikasan i pouzdan sistem regulacije grijanja prilagođen potrebama posebnih prostorija i po etažama bez obzira da li se radi o sistemu sa jednim ili više kotlova i/ili priključku na automatski sistem u zgradi. Ovi sistemi imaju mogućnost i daljinskog upravljanja.

Grijni sistemi Buderus

Kompanija ThermoCool je ovlašteni distributer Buderus proizvoda u sklopu grupacije Bosch za Bosnu i Hercegovinu.


Buderus

Pogledajte oficijelnu stranicu našeg dobavljača